Dutch English French German Italian

Eindbal lessen Balfolk najaar 2022

Eindbal lessen Balfolk najaar 2022

Dit seizoen sluiten we de lessen af met een eindbal waar we ook oud-leerlingen uitnodigen.

Met potluck picknick: neem wat te eten mee en deel met je vrienden. Drinken kan je kopen aan de bar.

Deur open en picknick om 18:15

Met het verrassingsprogramma:

? Leggen we een raar dansje uit ?

? Hebben de leerlingen een muziekinstrument meegenomen ?

? Komt er een band voor ons spelen ?

Evenement Eigenschappen

Startdatum 07-12-2022 18:15
Einddatum 07-12-2022 22:30
Max. deelnemers 60
Prijs per persoon € 12,00
Locatie AVC-Terpsichoré

Locatie informatie - AVC-Terpsichoré

De zaal van de volksdansvereniging AVC Terpsichoré heeft een gezellige bar waar onze leerlingen voor en na de lessen graag nog iets drinken.

In de zaal mogen geen straatschoenen. Makkelijke zachte schoenen uitsluitend voor binnengebruik worden aanbevolen. Veel mensen dansen op sokken of blote voeten.

We zijn makkelijk bereikbaar via metrostation van der Madeweg. Gratis parkeren ‘s avonds.

Ellermanstraat 16Q 1114 AK Amsterdam

Artiesten en docenten

Androneda

Traditioneel en toch hedendaags

Androneda is een Nederlandse balfolkband. We spelen traditionele West-Europese dansmuziek, maar dan op een hedendaagse manier!

Op doedelzak, trekzak en saxofoon brengen we grotendeels eigen composities ten gehore. Onze arrangementen zijn speels en spannend; onze nummers energiek en swingend, maar ook regelmatig intiem, met melodieën die blijven hangen. Het centrale uitgangspunt in onze muziek is altijd de dansbaarheid ervan!

Wouter Kuyper (trekzak, doedelzak)

Wouter maakte op zijn 10e tijdens een festival in Gooik kennis met volkmuziek en balfolk dansen. Op zijn 11e begon hij met doedelzak spelen en op zijn 15e kwam daar trekzak bij. Zijn eerste bandje begon hij op zijn 17e. Wouter studeerde biogeologie, maar is inmiddels full-time met muziek bezig. Hij geeft les en treedt solo of in verschillende bands en muziekgroepen op; naast Androneda ook in o.a. Wouter en de Draak, Laroux, BmB en Goet ende Fyn.

Zie ook Wouter’s persoonlijke website: https://www.wouterkuyper.nl/

Patricia Swart (saxofoon)

Patricia is een bevlogen saxofoniste die haar muzikale carrière begon als 7-jarige op blokfluit, die ze die al snel verruilde voor een saxofoon. Sindsdien heeft ze in vele orkesten gespeeld, zoals het Noord-Hollands Jeugd Fanfare Orkest en Studenten Harmonieorkest Twente. Toen ze ontdekte dat er een hogere school voor muziek bestond stond de keuze vast: ze ging naar het conservatorium. In 2012 begon ze aan het ArtEZ conservatorium in Enschede bij Johan van der Linden; in juni 2016 studeerde za af van het ArtEZ conservatorium in Zwolle – met nog een uitwisseling in Zaragoza, Spanje, bij Mariano García tussendoor. Nu is ze vooral bezig met lesgeven en speelt ze, naast Androneda, in het Gelders Fanfare Orkest en de skaband The Approachers, en probeert ze bovendien haar eigen stijl te vinden als (balfolk)solist.

Zie ook Patricia’s persoonlijke website: http://www.swartematerie.nl

Lenny de Rooy (doedelzak, zang)

Op jonge leeftijd zag Lenny andere kinderen viool spelen en besloot ze dat ze dit ook wilde gaan doen. Op haar 7e kreeg ze daadwerkelijk haar eerste viool en volgden vele jaren van klassiek vioolles. Daarnaast zong ze tijdens haar tienerjaren in het showkoor van haar middelbare school. Na een kort uitstapje naar Ierse fiddlemuziek, verruilde ze in 2007 de viool voor een doedelzak. Haar eerste muziekgroep was duo Tweedledum & Tweedledee, waarmee ze optrad op middeleeuwse en fantasyfestivals. Naast Androneda speelt ze momenteel ook in middeleeuwse muziekgroep De Soete Inval.

Zie ook Lenny’s persoonlijke website: https://www.millennyum.nl

Gepke

"Mag ik nog een detail toevoegen?"

Berend

"Fransen draaien alles om, daarom noemen ze het een Bal folk"

Frans

"Wie maakt er muziek op het eindbal?"

Reserveren is niet meer mogelijk

Locatie Kaart