Dutch English French German Italian

Balfolk is dansen op folk muziek. Het gaat hierbij om folk muziek van het Europese vaste land, grotendeels uit Frankrijk maar ook uit Portugal, Italie, Tsjechiƫ, Duitsland, Zweden en meer.

Bij de evenementen van Balfolk Amsterdam spelen er altijd live bands.

Balfolk dansen is geen volksdansen: Er zijn wel danspasjes en choreografieƫn afkomstig van volksdansen maar daar zijn we niet erg streng in. Een dans is nooit "fout" of "verkeerd". Daarbij gaan we niet verkleed en dansen we niet voor publiek maar voor onszelf.

Balfolk dansen is ook geen stijldansen: Het is niet competitief met danswedstrijden en je kunt geen examens doen. En bij partner dansen (koppeldansen) gaat het niet om de stijve houding maar om de relaxte gezamenlijke beleving.

We hebben partnerdansen, groepsdansen, dansen in rijtjes en cirkels, kortom van alles! Hoe meer je leert, hoe beter je kunt dansen, hoe leuker het wordt. Bij de meeste dansen gaat het om het plezier en het "gevoel".

Geen partner? Of alleen vrouwen dan wel mannen in je groep? Kom gerust alleen. Balfolk is social dance. Je danst met wie je wilt.

Nog nooit met balfolk gedanst? Geen probleem. Elk balfolk evenement start met een dansuitleg voor beginners. Bijvoorbeeld onze maandelijkse avond in de Mezrab

Meer weten? Hier is een filmpje met uitleg:

 

Een mazurka op Elfia.

 

Een jig of chapelloise op Dennefeest.