Social Dance in Mezrab met Paracetamol

Donderdag 20 januari. De maandelijkse balfolk avond in Amsterdam in de Mezrab. Een kroeg gerund door leuke mensen nodigt balfolk uit om muziek te maken en te dansen :-).

Een dansuitleg en daarna speelt een fijne band. Sessie na. Komen jullie ook?

Wat is balfolk? Balfolk is een dansvorm die bestaat uit een verzameling West-Europese dansen. Je hebt geen vaste partner nodig. De dansuitleg helpt je op weg.

Paracetamol

Echo’s van Ierse jigs, metal klassiekers, Hongaarse folk en jazz loopjes klinken uit vorige muzikale levens door in hun dansmuziek. Ze trekken van donkere café’s, langs dansvloeren naar festivals…

De entree is slechts 13 euro voor een hele avond plezier! Dansuitleg om 19:30. Bal vanaf 20:30. Na afloop gelegenheid tot sessie.

Er wordt lekkere Iraanse soep geserveerd, voor een paar euro krijg je ook een bordje (de rode linzensoep is vegan). Dus als je direct uit je werk komt, kan je het frietje op 't station overslaan :-)

Je kan in de voorverkoop vanaf 18 november een kaartje reserveren, of toegang betalen aan de kassa.

De Mezrab is een horeca locatie. Voor dit evenement is het tonen van een geldige coronacheck (QR-code en ID) verplicht. We adviseren daarnaast ook om zelf een coronatest te doen.

 

Programma

19:00 Deuren open
19:30 Dansworkshop voor beginners. Live begeleiding door ...!
20:45 Bal met Paracetamol
23:00 Jam sessie

Evenement Eigenschappen

Startdatum 20-01-2022 19:00
Einddatum 20-01-2022 23:55
Max. deelnemers 85
Prijs per persoon € 13
Locatie Mezrab

Locatie informatie - Mezrab

Mezrab, house of stories

Elke derde donderdag social dance met Balfolk Amsterdam

Veemkade 576, 1019BL Amsterdam

Website

Facebook

Met

Paracetamol

Meeslepende mazurka’s, golvende gavottes, drijvende bourrées

Wat brengt een stacaravan met een gitarist en een doedelzakspeler? Hoe kan het dat een contrabassiste onverwacht bij een kampvuur aan komt lopen en nooit meer weg gaat? Wat deed een zekere violiste uit Spanje terugkeren?

Paracetamol speelt balfolkmuziek met een bitterzoet randje. Meeslepende mazurka’s, golvende gavottes, drijvende bourrées maar ook een zeldzame grabbelton en de eerste nieuwe bravade sinds 1657.

Echo’s van Ierse jigs, metal klassiekers, Hongaarse folk en jazz loopjes klinken uit vorige muzikale levens door in hun dansmuziek. Ze trekken van donkere café’s, langs dansvloeren naar festivals als Castlefest en CaDansa.

Rob Zantkuijl  Doedelzakken, saxofoon
Iris Kemper Viool
Gyöngyi Kovács Contrabas, zang
Jan Willem Veenhuis Gitaren, percussie

Locatie Kaart