Door deel te nemen aan onze evenementen ga je akkoord met ons coronaprotocol.

Vooraf doen we een Coronacheck. Zie https://www.testenvoortoegang.org/. Zorg dat je bent gevaccineerd of getest. Controleer thuis of je een QR code kan laten zien, dat scheelt veel gedoe bij de ingang.

Gezondheidschecklist

Je mag alleen deelnemen aan een evenement als je gezond bent op het moment van deelname, en als je niet in contact bent geweest met iemand die dat niet is. Als je één van onderstaande vragen met Ja beantwoord, dan kan je niet deelnemen. Meldt dat aan ons, dan kan je ons vragen om de coulance regeling toe te passen. Zie onze algemene voorwaarden.

 1. Had je in de afgelopen 24 uur klachten?
  • Hoesten
  • Neus-verkoudheid
  • Verhoging of koorts
  • Benauwdheid
  • Geur- of smaakverlies
 2. Ben je op dit moment in isolatie omdat je positief getest bent op het coronavirus (SARS-CoV-2)?
 3. Ben je in quarantaine omdat je
  • een huisgenoot of nauw contact bent van iemand bij wie SARS-CoV-2 is vastgesteld?
  • uit een gebied terugkomt met een (zeer) hoog risico voor SARS-CoV-2
  • bent gewaarschuwd door de coronamelder-app

In alle gevallen houden we ons aan het algemene dansprotocol. Met ingang van 25 september zijn de maatregelen aanzienlijk verlicht waardoor het niet meet verplicht is om met een vaste partner te dansen. Natuurlijk kan je altijd alleen met eigen partner dansen.

In de praktijk zullen we vragen om tijdens het dansen een ruimere afstand te bewaren, door de toegenomen inspanning en doordat bewegingen van andere dansers niet altijd voorspelbaar zijn

Protocol per locatie

Het protocol wordt aangevuld met maatregelen per locatie

In de danszaal

In de danszaal geldt het algemene dansprotocol. Er is een maximum van 20 leerlingen in de zaal. Je komt niet te vroeg. De kleedkamer is nog gesloten dus kleed je zoveel mogelijk thuis om. Na omkleden ga je meteen de danszaal in.

De bar is open, dat betekent dat ook het horecaprotocol van toepassing is.

Evenementen in een horeca-locatie

Voor horeca-gelegenheden binnen geldt het horecaprotocol. Uitsluitend toegang met Coronacheck. https://www.testenvoortoegang.org/

Evenementen in de buitenlucht

Voor evenementen in de buitenlucht geldt het sportprotocol. Voor dansbeoefening zijn er met het dansprotocol vergelijkbare regels. Er zijn buiten sinds 25 september geen beperkingen meer.