Door deel te nemen aan onze evenementen moet je akkoord gaan met ons coronaprotocol.

Gezondheidschecklist

Je mag alleen deelnemen aan een evenement als je gezond bent op het moment van deelname, en als je niet in contact bent geweest met iemand die dat niet is. Als je één van onderstaande vragen met Ja beantwoord, dan kan je niet deelnemen. Meldt dat aan ons, dan krijg je je geld terug.

 1. Had je last van hoestklachten in de afgelopen 24 uur?
 2. Had je last van neusverkoudheid in de afgelopen 24 uur?
 3. Had je last van koorts (boven 38° C) in de afgelopen 24 uur?
 4. Had je last van benauwdheidsklachten in de afgelopen 24 uur?
 5. Heb je op dit moment een huisgenoot met koorts en/of benauwdheidsklachten?
 6. Heb je het coronavirus gehad en is dit de afgelopen 7 dagen vastgesteld?
 7. Heb je een huisgenoot/gezinslid met het coronavirus en heb je in de afgelopen 14 dagen contact met hem/haar gehad terwijl hij/zij nog klachten had?
 8. Ben je in thuisisolatie omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het coronavirus is vastgesteld?

In alle gevallen houden we ons aan het algemene dansprotocol. Deze houdt onder andere in:

 1. Altijd afstand bewaren van minimaal 1,5 meter
 2. Koppeldansen alleen met vaste, vooraf geregistreerde partner

In de praktijk zullen we vragen om tijdens het dansen een ruimere afstand te bewaren, door de toegenomen inspanning en doordat bewegingen van andere dansers niet altijd voorspelbaar zijn

Het is binnen het protocol mogelijk om groepsdansen uit te voeren en van partner te wisselen als de dans dat vereist. Daar zullen we bijzonder zuinig mee zijn. Mixerdansen zullen we niet uitvoeren en we zullen maatregelen treffen om andere dansen zo veilig mogelijk te houden.

Protocol per locatie

Het protocol wordt aangevuld met maatregelen per locatie

AVC Terpsichoré

Voor de AVC Terpsichoré is het dansprotocol aangevuld met maatregelen van de dansschool:

Voorwaarden buiten de danszaal

 1. Als je je niet lekker voelt of verkouden bent kom je niet, zie regels RIVM.
 2. Buiten de danszaal moet de anderhalve meter maatregel worden aangehouden.
 3. Je kleedt je thuis vast om, de kleedruimte is alleen beschikbaar om je jas op te hangen en tas neer te zetten, hou je spullen in je tas.
 4. Volg de aangegeven looprichting en aanwijzingen voor zitplaatsen.
 5. Houdt bij het passeren en in- en uit gaan afstand, eruit heeft voorrang op erin, ook bij de toiletten. Er is slechts één toilet te gebruiken. De ruimte is te klein voor meer dan één persoon.
 6. Alle ruimtes zullen zo veel mogelijk  worden ingericht op het houden van afstand en vermijden van direct contact, houd je aan de instructies, wees alert en geef elkaar de ruimte dan hoeft niemand die te nemen.
 7. Denk ook aan het afstand houden bij het bestellen van een drankje, wij moeten heel zuinig zijn op onze vrijwilligers! Mocht het openen van de bar teveel risicovolle situaties opleveren, dan zal die service wegvallen en dat zou jammer zijn.
 8. Voordat je de danszaal betreedt, zet je jouw schoenen onder de banken in de barruimte neer. Probeer ze op een afstand van elkaar te zetten.
 9. Je handen kun je desinfecteren bij de deur van de zaal.
 10. Wanneer je een drankje wil bestellen dan kun je dat vooraf opgeven. We zullen een bestellijst klaarleggen.

Voorwaarden binnen de danszaal

 1. We gaan vooralsnog  er vanuit van maximaal 20 cursisten per groep. Het moet dan lukken om  2 meter dansafstand in acht te nemen
 2. We dansen met stokken van 1 meter om deze afstand zo goed mogelijk te kunnen bewaren.
 3. Na gebruik kun je ze reinigen met de ontsmettingsvloeistof, die wij voor je klaarzetten.
 4. Je niest en hoest in je elleboog, moet je veel niezen of hoesten dan ga je naar huis. 
 5. De luchtverversing stellen wij  precies af op het aantal aanwezige cursisten. De bediening van de ventilatoren mag alleen door de bestuursleden plaatsvinden.
 6. Dansen waarbij we normaal gesproken ‘naar binnen’ gaan- je komt dichter bij elkaar- moeten worden aangepast. Daar bedenken we wat op, hoe dat hoor je per dans. We gaan hier met zijn allen ontspannen mee om, zodat er geen krampachtige situaties ontstaan als iemand even uit de bocht vliegt. Als iedereen van goede wil is en zijn/haar best doet komt dat vast goed!
 7. Voel je je niet op je gemak in de situatie, stap eruit. Blijf je je ongemakkelijk voelen, praat daarover of ga naar huis.  Voorkom dat de les jou of anderen stress oplevert, want daar wordt niemand beter van.

Evenementen in een horeca-locatie

Voor horeca-gelegenheden binnen geldt het Horeca protocol. Helaas staat het horecaprotocol op dit moment geen dansen toe. Er mag uitsluitend zittend naar muziek worden geluisterd.

Evenementen in de buitenlucht

Voor evenementen in de buitenlucht geldt het sportprotocol. Voor dansbeoefening zijn er met het dansprotocol vergelijkbare regels.