Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Lessen, eindbal en foto's

Lessen, eindbal en foto's

Schrijf je nu in voor de lessen

Dat was genieten. Bij de proefles waren meer dan 70 (nieuwe) Balfolkies. Mensen balfolk leren dansen en samen plezier maken, daarvoor geven we al een paar jaar vrijwillig les. Bedankt als je erbij was!

 Komende woensdag, 28 september, start de nieuwe lessenreeks. Wil je daar bij zijn? Schrijf je dan nu in. Groep 1 zit bijna vol.

 Op woensdag 7 december sluiten we de reeks af met een fijn mini-bal.


Informatie balfolklessen najaar 2022

Je kunt kiezen uit uit drie groepen: een beginnersgroep (groep 1), een begonnersgroep (groep 2) en een groep die verder leert (groep 3).

Groep 1
Beginners. Het allereerste begin van de balfolkdansen. We gaan aan de slag met de basis-passen van veel gedanste groeps- en koppeldansen en enkele eenvoudige variaties hierop. Aan bod komen: jig, tovercirkel, scottish, polka en enkele Bretonse dansen. We gaan al luisterend naar de muziek, deze dansen leren onderscheiden en gevoel krijgen voor het ritme. En we besteden aandacht aan een goede danshouding.

Groep 2
Begonners. Voor dansers die al eerder danslessen hebben gevolgd. Aan bod komen de wals, mazurka, bourree, rondeau-en-couple en wat kleine dansen. We diepen de geleerde dansen uit en besteden aandacht aan de variaties in de eerder (in groep 1) geleerde dansen. Hierbij komen de techniek in koppeldansen maar ook in rij- en cirkeldansen, communicatie in de dans en dans-etiquette aan bod.

Groep 3
Verder leren. Voor dansers die de eerste twee groepen doorlopen hebben, of al ervaren zijn. We nodigen gastdocenten uit om thema’s verder met ons uit te diepen. Daarnaast besteden we veel aandacht aan de kwaliteit van de dans en gaan we op zoek naar antwoorden: Wat vertel je elkaar in een wals? Hoe wordt een mazurka echt fijn? Polska? Bourree in 3?

Lesdata
Er is iedere week les van 28 september t/m 30 november. De serie wordt afgesloten met een mini-bal op 7 december.

Tijdstippen
18.45 deur open
19.00 - 19.45 Groep 1 (beginners)
19.45 - 20.15 Overlap met groep 1 en 2
20.15 - 21.00 Groep 2 (begonners)
21.00 - 22.00 Groep 3 (verder leren)

Docenten
De lessen worden gegeven in het Nederlands door Berend, Frans en Gepke.

Opgeven en kosten
De lessen kosten € 110,-. Je kunt twee groepen tegelijk volgen, bijvoorbeeld 1 en 2 of 2 en 3. Twee groepen samen kosten € 185. Je kan je alleen online inschrijven. Je ticket is ook geldig voor het eindbal.

Locatie
De lessen vinden plaats op woensdagavond bij Vereniging AVC-Terpsichore.

Adres: Ellermanstraat 16Q, 1014 AK Amsterdam. Met de auto: Parkeren is in de avond gratis op deze locatie. Het is ook goed bereikbaar met het OV: Metrostation Van der Madeweg ligt vlak bij de dansstudio.


Foto's

De Mezrab met Duo Roblin-Thebaut was een geweldig feest. De foto's ervan zijn gepubliceerd. Je kunt ze hier bekijken.

De foto's van het bal met Loogaroo volgen binnenkort.


Contact

amsterdam@balfolk.nl

https://balfolkamsterdam.nl

 Je ontvangt deze mail omdat je hebt aangegeven informatie van ons te willen ontvangen. Wil je geen mails meer van ons ontvangen? Klik hier voor afmelden