Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Het nieuwe seizoen start!

Het nieuwe seizoen start!

Het nieuwe seizoen start!

Nog even en dan start het nieuwe seizoen! Op donderdag 15 september droom je weg bij deze heerlijke mazurka van Loogaroo in de Mezrab.

De week erna kan je op woensdag deelnemen aan de proefles. Voor 5 euro kan je meerdere niveaus uitproberen.

Ben je er ook bij? Er is slechts beperkt plek. Reserveer je tickets voor de Mezrab en de proefles alvast.


‍Social dance in Mezrab met Loogaroo en PFM!

Pablo Golder en Florian De Schepper. Het zijn twee bekende Balfolkmuzikanten. Samen vormen ze Loogaroo, vernoemd naar een Caraïbisch mythologisch wezen dat zichzelf verandert in een heldere bal van licht. Pablo brengt je krachtige en verrassende melodieën. Florianen voegt daar groovy en pompende ritmes aan toe. 

Nog niet overtuigd? Klik op de video hieronder en droom weg bij Loogaroo met Liblikas: 

 

Zorg dat je erbij bent. Er is plek voor 90 mensen in de zaal. 

Tickets
Voorverkoop: 13 euro >klik hier<

Aan de deur: 15 euro

Programma
19:00 Deur open
19:30 Dansworkshop voor beginners met begeleiding van PFM!

20:30 Bal met PFM!
21:00 Bal met Loogaroo
23:30 Sessie
24:00 Einde bal

Adres
Veemkade 576
1019 BL Amsterdam


Proeflessen

Wil je Balfolk leren dansen? Kom op woensdag 21 september naar de proefles Balfolk in Amsterdam.

De proefles
De proefles is toegankelijk voor iedereen. Je kunt in de proefles meedoen bij de groep die je wilt. Na de proefles kun je beslissen of je doorgaat en in overleg met de docenten beslissen welke groep het best past.
De proefles kost € 5,-. Je mag voor dit bedrag de hele avond aanwezig zijn.
Aan de deur: 5 euro contant
Tijdstippen
18.45 Deur open
19.00 Groep 1 (beginners)
19:45 Tussenprogramma, ook voor andere groepen
20.15 Groep 2 (begonners)
21.00 Groep 3 (verder leren)
Locatie
Je volgt de les bij AVC Terpsichoré. De zaal van deze volksdansvereniging heeft een gezellige bar waar onze leerlingen voor en na de lessen graag nog iets drinken.
We zijn makkelijk bereikbaar via metrostation van der Madeweg. Gratis parkeren in de avond.
Adres:
Ellermanstraat 16Q 
1014 AK Amsterdam
Lesprogramma
De lessen worden gegeven door de ervaren docenten Berend, Gepke en Frans. Er zijn drie groepen: een beginnersgroep (groep 1), een begonnersgroep (groep 2) en een groep die verder leert (groep 3).
- Groep 1: Beginners. Het allereerste begin van de balfolkdansen. We gaan aan de slag met de basis-passen van veel gedanste groeps- en koppeldansen en enkele eenvoudige variaties hierop. Aan bod komen: jig, tovercirkel, scottish, polka en enkele Bretonse dansen. We gaan al luisterend naar de muziek, deze dansen leren onderscheiden en gevoel krijgen voor het ritme. En we besteden aandacht aan een goede danshouding.
- Groep 2: Begonners. Voor dansers die al eerder danslessen hebben gevolgd. Aan bod komen de wals, mazurka, bourree, rondeau-en-couple en wat kleine dansen. We diepen de geleerde dansen uit en besteden aandacht aan de variaties in de eerder (in groep 1) geleerde dansen. Hierbij komen de techniek in koppeldansen maar ook in rij- en cirkeldansen, communicatie in de dans en dans-etiquette aan bod.
- Groep 3: Verder leren. Voor dansers die de eerste twee groepen doorlopen hebben, of al ervaren zijn. We nodigen gastdocenten uit om thema’s verder met ons uit te diepen. Daarnaast besteden we veel aandacht aan de kwaliteit van de dans en gaan we op zoek naar antwoorden: Wat vertel je elkaar in een wals? Hoe wordt een mazurka echt fijn? Polska? Bourree in 3?

Contact

amsterdam@balfolk.nl

https://balfolkamsterdam.nl

 Je ontvangt deze mail omdat je hebt aangegeven informatie van ons te willen ontvangen. Wil je geen mails meer van ons ontvangen? Klik hier voor afmelden