Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Mezrab met Alan Mackie en Lies Hendrix

Mezrab met Alan Mackie en Lies Hendrix

Balfolk Amsterdam nieuwsbrief

Op naar de Mezrab

21 April een Mezrab met een bijzonder duo, Lies Hendrix en Alan Mackie. Niet het gebruikelijke repertoire, maar muziek uit Scandinavië en Noord-Amerika omgetoverd tot balfolk. Afgezien van de boureé's, die komen uit de Auvergne, of zoiets. En af en toe toch weer wat traditioneel Frans. Spreek ik mezelf nu tegen? Ehm, weet je wat kom het meemaken. Het is voor het eerst dat ze in Nederland optreden. Klik hieronder voor meer informatie of reserveer direct je kaartje.

Annuleren en wachtlijst

Nieuw is de mogelijkheid om je reservering te annuleren. En als het uitverkocht is kan je op de wachtlijst. Annuleert er iemand, dan komt de eerstvolgende van de wachtlijst aan de beurt. Annuleren kan tot een paar dagen voor aanvang. En er zijn annuleringskosten. Niet omdat we er rijk van willen worden, eerder omdat er veel werk aan zit en ook de bank pikt nog wat geld in. Annuleren en wachtlijst zijn nieuwe functies, laat ons weten als er iets gebeurt dat je niet verwacht.

Bewaar je bevestigings-email. Het kaartje zit er aan vast en ook de link om te kunnen annuleren.

Social Dance in Mezrab met Alan Mackie en Lies Hendrix

De maandelijkse balfolk avond in Amsterdam in de Mezrab. Een kroeg gerund door leuke mensen nodigt balfolk uit om muziek te maken en te dansen :-).

Een dansuitleg en daarna speelt een fijne band. Sessie na. Komen jullie ook?

Wat is balfolk? Balfolk is een dansvorm die bestaat uit een verzameling West-Europese dansen. Je hebt geen vaste partner nodig. De dansuitleg helpt je op weg.

Alan Mackie en Lies Hendrix

Ze vonden elkaar in 2015 onder de middernachtzon in Noord-Noorwegen. In die tijd waande Alan zich een jazzbassist en dacht Lies dat ze een taalkundige was. Enkele jaren, talloze kaneelbroodjes, nachtelijke kaartspellen en gefluisterde jams in Franse hotelkamers later weten ze dat ze het bij het verkeerde eind hadden: er gaat niets boven samen viool en accordeon spelen.
 
In 2021 giet Duo Mackie/Hendrix traditionele dansmuziek uit heel Europa en Noord-Amerika in de vorm van populaire balfolkdansen: Kentucky square dances worden jigs, hallings uit Värmland blijken Bretoense rijdansen en bourrées zijn bourrées. Mackies gevoel voor jazz- en bluegrassimprovisatie en Hendrix' harmonische intuïtie bouwen onverwachte bruggen tussen ogenschijnlijk onverwante tradities, met unieke en levendige dans- en luistermuziek als resultaat.
 
Hier is video van een eerder 'bluegrassy' nummer: https://www.youtube.com/watch?v=d9vqoCX5Bso. Daarnaast spelen we ook veel 'echte' (zowel Franse als Scandinavische) dansmuziek.

De entree is slechts 13 euro voor een hele avond plezier! Dansuitleg om 19:30. Bal vanaf 20:30. Na afloop gelegenheid tot sessie.

Er wordt lekkere Iraanse soep geserveerd, voor een paar euro krijg je ook een bordje (de rode linzensoep is vegan). Dus als je direct uit je werk komt, kan je het frietje op 't station overslaan :-)

Je kan in de voorverkoop een kaartje reserveren, of toegang betalen aan de kassa mits het niet is uitverkocht uiteraard.

Programma

19:00 Deuren open (soep!)
19:30 Dansworkshop voor beginners met juffen Gepke en Berend. Live begeleiding door Happy Feet.
20:30 Bal met Happy Feet
21:00 Bal met Duo Mackie/Hendrix
23:30 Einde en nog een half uurtje sessie


Startdatum 21-04-2022 19:00
Locatie Mezrab
Prijs € 13,00
Reserveren
Groep reserveren
Lees meer

Balfolk Amsterdam: amsterdam@balfolk.nl

Bezoek onze website: https://balfolkamsterdam.nl

Je ontvangt deze mail omdat je hebt aangegeven informatie van ons te willen ontvangen. Wil je geen mails meer van ons ontvangen? Klik hier voor afmelden